Jordgubbs- och Cheesecakemuffins

Detta spännande recept hittade jag på Camillas bak- och matlagningsblogg och såsom Camilla skriver så måste dessa muffins gräddas i en muffinsplåt, annars så får man platta, breda muffins i stället för höga. Då jag själv endast har en halvhög plåt blev utseendet på mina muffins lite sisådär och jag inser att jag måste investera i en hög plåt till nästa gång! Fastän receptet är lite omständigt och innehåller flera delmoment så är det väl värt att bakas tusen gånger om då muffinsarna inte bara smakar och doftar sommar utan också är himmelskt goda! 

Muffinssmet
125 gram rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
2 st ägg
1 1/4 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Jordgubbsfyllning
150 gram jordgubbar
1/2 dl strösocker
1,5 msk maizena majsstärkelse

Cheesecakefyllning
200 gram philadelphiaost
3/4 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Vaniljströssel
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
60 gram smält smör

Börja först med att göra i ordning Muffinssmeten genom att vispa smöret och sockret mjukt. Rör sedan ned ett ägg i taget och avsluta med att tillsätta mjölken. Blanda därefter vetemjölet och bakpulvret i en skål och vänd sedan försiktigt  ned mjölblandningen i äggsmeten. Tillred därefter Cheesecakefyllningen genom att vispa osten mjuk med elvisp innan sockret, äggen och vaniljsockret tillsätts. Vispa därefter blandningen luftig. Jordgubbsfyllningen tillreds genom att skiva jordgubbarna och sedan blanda dem med sockret och majsstärkelsen. Avslutningsvis tillreder vi  Vaniljströsslet genom att blanda vetemjölet, strösockret, vaniljsockret och det smälta smöret. När förberedelserna är  det dags för genomförandet och här har Camilla en fantastisk steg-för-steg bildserie på sin sida. Tänk på att endast fylla formarna lite över hälften då de jäser upp mycket i ugnen. Placera ut muffinsformarna i en muffinsplåt och fyll därefter formarna med en matsked muffinssmet. Fyll därefter formarna med en matsked jordgubbsfyllning och se till att få med lite av saften. Placera därefter en matsked muffinssmet på ena halvan av muffinsformen medan du fyller den andra halvan med en matsked cheesecakefyllning. Toppa därefter med lite jordgubbsfyllning och strö till sist över vaniljströsslet. Låt muffinsarna grädda i mitten av ugnen i 180 grader i cirka 30 minuter, känn med en sticka att kakan är torr.


De positiva omdömena haglade.


Här ser man vartannat lager tekniken ganska tydligt.


Muffinsen i genomskärning.

Kommentarer
Postat av: Matthew

Det ser riktigt gott ut!!

2009-07-28 @ 03:14:05
Postat av: Ingrid

Hej igen!

Mumsiga, muffins.

Jo, jag har fått tips, om att man ska markera texten så ser man mycket bättre, och det gör man.

Så, du behöver inte ändra på din text.

2009-07-30 @ 07:44:44
URL: http://lill-ingrid.blogspot.com
Postat av: Camilla

Hej!



Jag tycker de ser himla fina ut! :) Detta är en av mina absoluta favoritrecept när det gäller muffins - alla kategorier! Så jag hoppas att fler kommer att testa receptet efter att ha hittat det hos dig :)



Mvh Camilla

2009-08-03 @ 17:41:12
URL: http://mingodasida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0