Snickerskaka

Snickerskakan var en av mina absoluta favoriter som barn och det var sannerligen på tiden att jag dammade av det gamla receptet och jag lovar, den smakade precis lika god som jag minns den. Med tanke på att kakan är väldigt söt och mäktig räcker det egentligen med att ta en liten bit till kaffet för att stilla det värsta sötsuget, men det är lätt hänt att fler än så slinker ned då de är barnsligt goda!

Snickerskaka
1 burk jordnötsmör (gärna med bitar i)
1 dl socker
2 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
1dl kokos
1 l Kellogs Rice Krispies
250 g choklad till garnering

Smält jordnötssmöret, sockret och sirapen på svag värme. Ta av kastrullen från plattan och blanda sedan i vaniljsockret, kokoset och Rice Krispies. Bred ut blandningen i en långpanna (storlek beroende på hur tjock kaka du vill ha). Låt blandningen svalna. Smält 250 gram choklad och bred över kakan, låt chokladen stelna och skär sedan kakan i bitar.


Servera gärna kakan kylskåpskall.


Den går också utmärkt att frysa.

Kommentarer
Postat av: Karin

Mmm...ser supergott ut!!! Dom måste jag bara prova!!!:)

2009-07-31 @ 09:48:52
URL: http://bevemyrs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0