Arraksrutor
Arraksrutor
200 gram smör
5 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
Glasyr
150 gram smör
400 g florsocker
1 dl kakao
3 msk kallt kaffe
1 msk arraksessens
Chokladströssel
Smält smöret och ställ det åt sidan medan du vispar äggen och sockret poröst. Blanda samman mjölet, kakaon, bakpulvret och vaniljsockret och vänd ned det i äggsmeten. Tillsätt därefter smöret och mjölken och blanda väl för hand. Häll smeten i en antingen smord eller bakplåtspappersklädd ugnsfast form med höga kanter, cirka 40*30, och låt grädda i cirka 20-30 minuter i 200 grader. Ta ut kakan och låt den svalna medan du tillagar glasyren. Smält smöret och tillsätt därefter alla de övriga ingredienser förutom essensen. När ingredienserna smält samman till en len chokladsmet tar du av kastrullen från spisen och rör ned essensen. Låt glasyren svalna något innan du brer ut den över kakan, avsluta med att strö över chokladströssel. Servera kakan kylskåpskall,

Glasyren är alldeles ljuvlig med sin dova choklad- punschsmak.

Kakan var mycket uppskattad till fikat.

Och många bitar blev det!
hej. har du något träningstips som du kan dela med dig av till mig? -roliga träningstips, bra musik att träna till osv. tacksam för svar.
puss/louise ewing
www.louiseewing.blogg.se
Jag har aldrig gjort arraksrutor. Ett recept som jag skulle vilja spara som gästrecept. Är det OK?
Tacktack! :) Mmmh arraksrutorna ser ju supergoda ut, älskar arraksbollar så dessa måste ju testas!
Fin blogg och fina recept, jag återkommer hit :) Mvh J
Tack,men det dröjer några dagar för jag har redan lagt ut ett gästrecept idag. Du finns i alla fall som ett utkast.
Jättefin blogg!!! Måste nog provbaka arraksrutorna också!!!;)
Hej, första gången jag hittar hit och fann detta recept. Den måste jag absolut prova, min son skulle älska den, han gillar arraksbollar så varför inte detta.
Nu kikar jag vidare här på bloggen...
Nadja