Chevresallad med Akaciahonung och Nöttopping

Vad passar bättre en varm sommardag än en god fräsch sallad? Det underbara med sallad är att man kan variera sig in i det oändliga, det finns inga rätt eller fel. Man kan lägga i pasta, ris, potatis eller bönor för att göra salladen matigare, man kan byta ut baconet mot exempelvis kassler, möjligheterna är många och principen att taga vad man hava passar väl in här. Denna gång valde jag att prova göra salladen baserad på Icas Orientaliska Salladsmix bestående av senapsblad, rucolablad, tatsoiblad och rödbetsblad och deras Tocanska Sallad bestående av romansallat, rosésallat och rucolasallat. 

Chevresallad med Akaciahonung och Nöttopping
Chevre
Kluths Salladstopping (solrosfrön, pumpakärnor och pinjenötter)
Snackpaprika
Orientalisk salladsmix (Ica)
Toscansk sallad (Ica)
Cocktailtomater
Gurka
Rödlök
Bacon
Akaciahonung

Stek baconet och sätt ugnen på 225 grader. Gör en grön bädd på var tallrik med en blandning av de två salladsmixarna. Hacka/skiva/dela grönsakerna och strö över. Grädda chevren tills den fått en fin gyllenbrun färg, cirka 8-10 minuter. Rosta nötblandningen på svag värme i en torr stekpanna. Ta ut chevren och lägg den på salladsbädden. Ringla akaciahonung över osten och grönsakerna och avsluta med att strö över nötblandningen och det avsvalnade baconet.


Servera gärna salladen med ett gott bröd och en kall dryck.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0